Mit tegyünk (vagy mit ne), hogy olyan életet élhessünk, amilyet igazán szeretnénk?

Ahhoz, hogy sikeresek legyünk és azt az életet élhessük, amit igazán szeretnénk, nem mindig arra van szükség, hogy gyűjtögessük az egymás után elsajátított dolgokat, készségeket és egy listán elégedetten kipipáljuk őket, hanem épp ellenkezőleg: hogy feladjunk bizonyos dolgokat, hogy megszabaduljunk tőlük. Ezek között vannak nagyon egyszerűek is, amiket akár máris elengedhetsz, de vannak bonyolultabbak is, amikhez idő kell. Ha szeretnél őszintén, önazonosan és egyszerűen boldogan élni, olvasd el és mérlegeld a következő tippeket, amik segíthetnek Neked ebben.
 • Hagyj fel az egészségtelen életmóddal. Az összes többi lépés alapja az egészség, a jó közérzet. Vigyáznod kell a testedre, hisz az az egyetlen hely, ahol élned KELL. 🙂
 • Merj nagyban játszani. Ha soha nem vállalod be a nagy lehetőségeket vagy nem hagyod, hogy álmaid valósággá váljanak, nem fogsz rájönni, mekkora tehetség is lakozik benned. Ne félj a kudarctól, de a sikertől sem!
 • Tágítsd a látóköröd. Az intelligencia és a tehetség önmagában, erőfeszítés nélkül semmit nem ér. A jövő azoké, akik sokféle készséget elsajátítanak, tanulnak és kreatív módon ötvözik őket. 
 • Óvatosan a maximalizmussal. A kudarctól (de sok esetben a sikertől) való félelem megakadályoz minket abban, hogy cselekedjünk és megosszuk a világgal alkotásainkat. Sok lehetőséget elszalasztunk azáltal, hogy várjuk a tökéletességet (tökéletes állást, tökéletes partnert, tökéletes lakást, stb.) A maximalizmus megöli a folyamatot. Légy lazább, spontánabb.
 • Multi-tasking nem létezik, ne is próbálkozz vele. Akkor érheted el a legnagyobb sikereket, ha egyszerre egy dologra koncentrálsz és teljesen átadod magad a pillanatnak (FLOW-élmény).
 • Nem kell mindent neked irányítani. Vannak dolgok, amik tőlünk függnek, de vannak olyanok is, amik nem. Fókuszálj azokra, amikre van hatásod. Energia- és időpocsékolás azzal foglalkozni, hogy olyasmit akarj irányítani, amit nem tudsz, amit nem lehet. Ilyen esetben az egyetlen dolog, amit befolyásolhatsz, az a hozzáállásod.
 • Nagyon fontos: nem kell mindenre igent mondani, ami nem szolgálja a céljaid elérését. Legyél őszinte önmagadhoz és másokhoz, tanulj meg nemet mondani.
 • Engedd el azokat az embereket, akik nem építenek, akiktől nem tudsz tanulni. Azt mondják, annak az öt embernek az átlaga vagy, akikkel a legtöbb időt töltöd. Nézz körül és győződj meg róla, hogy ezek az emberek gazdagítják életedet és segítik személyes fejlődésed.
 • Nem kell, hogy mindenkinek megfelelj. Hagyj fel ezzel a kényszerrel. Teljesen természetes, hogy nem kedvelhet mindenki; nem kell, hogy állandóan igazold magad. Az egyetlen dolog, amit tehetsz, az az, hogy hiteles maradsz.
  Az élet legtöbbször nem könnyű, főleg amikor a szíved azt diktálja, hogy másképp kéne élni, más dolgokat kéne csinálni. És bár elsőre nehéznek tűnhet fejest ugrani az ismeretlenbe, csak így érhetjük el, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet, a legjobbat, a legőszintébbet. Úgy élni, ahogy mi azt magunknak elképzeljük, ahogy őszintének érezzük, ez a legjobb döntés, amit hozhatunk. Légy bátor, hallgass önmagadra! 🙂

   

  Eredeti cikk: http://upliftconnect.com/13-things-to-live-life-you-want/
  Írta: Nagy Laura

   

SHARE