A motivációról: adj időt az időnek …

Nincs szükséged több motivációra. Nincs szükséged ösztönzésre ahhoz, hogy cselekedj. És arra sincs szükséged, hogy még több tippet és „bölcsességet” elolvass arról, hogy miért nem teszel eleget magadért és a boldogságért.

Úgy teszünk, mintha elég cikk és Pinterest-idézet elolvasása után egyszercsak bekövetkezne egy kattanás az agyunkban, ami cselekvésre buzdít. De, őszintén, van egy apróság, amiről senki nem beszél, amikor sikerről, motivációról, akaraterőről, célokról, produktivitásról és a hasonló népszerűvé vált hívószavakról van szó: olyan vagy, amilyen vagy egész addig, amikor már nem … Akkor változol meg, amikor meg akarsz változni. Akkor valósítod meg az ötleteidet, amikor eljön az idő, a legmegfelelőbb pillanatban.

Néha a regény még nem áll készen arra, hogy megíródjon, mert még nem találtad meg az inspirációt a főhős karakteréhez. Néha még szükséged van további két év élettapasztalatra, mielőtt megalkotod a mesterműved, melynek hitelességével és egyediségével lenyűgözöl mindenkit. Néha azért nem esel szerelembe, mert amit még meg kell tudnod saját magadról, azt csak az egyedüllét adhatja meg neked.

Fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy nem tudod kijátszani az életet/sorsot, nem irányíthatod vagy befolyásolhatod minden esemény kimenetelét. Semmit nem lehet erőltetni. Az a baj, hogy ezt sok esetben hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni. Ezért van az, hogy minden percet produktivitással akarunk megtölteni és 30 pontos listákat olvasunk arról, hogy hogyan préseljük ezt ki magunkból. Gyakran elfelejtjük, hogy olyanok vagyunk, amilyenek, egész addig, amikor már nem. Ugyanazok vagyunk, amíg meg nem változunk. Gyorsíthatunk egy kicsit ezeken a folyamatokon azzal, hogy egészséges szokásokat vezetünk be életvitelünkbe, de a megfelelő időzítést nem tudjuk kijátszani, előidézni vagy átugrani.

Boldogtalanságunk nagyrészt abból fakad, hogy azt gondoljuk, saját életünknek másképp KELLENE alakulnia. Azt gondoljuk, a kezünkben az irányítás és hogy képesnek KELLENE lennünk megváltoztatni saját körülményeinket; gazdagabbak, szebbek, egészségesebbek, jobbak KELLENE, hogy legyünk. Természetesen meg kell tennünk mindent ezek érdekében, ami tőlünk telik, azonban nagyon fontos arra is figyelnünk, hogy ha mindezt megtettük, már nem tőlünk függ az eredmény. A lehetőségek nem mindig akkor és olyan formában jönnek, ahogyan mi azt (el)várjuk.

Nincs szükséged több motivációra és inspirációra ahhoz, hogy azt az életet éld, amit szeretnél. Kevesebb szégyenérzetre és önbizalomhiányra van szükség, hogy ne érezd azt: nem teszel meg mindent. Nem szabad azoknak a „bölcsességeire” alapozni, akik azt mondják, hogy nem csinálod jól vagy nem vagy elég, miközben ők a tieidtől különböző körülmények között élnek vagy egy teljesen más életszakaszban vannak. Hagyd az időt dolgozni. Leckéket és tanulási lehetőséget láss ott, ahol most korlátokat látsz. Meg kell értened, hogy ami pont most történik, az inspiráció lesz később.

Forrás: http://www.huffingtonpost.com/jamie-varon/to-anyone-who-thinks-theyre-falling-behind_b_9190758.html

Írta: Nagy Laura

SHARE