Art coaching - egyedülálló képzés Magyarországon!

The (He)art of coaching

Mi van a klasszikus coaching eszközökön túl? Hogyan tehető egy coaching folyamat valódi élménnyé? Hogyan segíthetnek a képek, történetek, rajzok, metaforák a kliensed dilemmájának megoldásában? Hogyan találd meg az utad a kliensed szívéhez? Mi van, ha a kommunikációs eszköz egy papír? Mi van a szavakon túl? Hogyan zökkenjetek ki a túlzott racionalitás börtönéből? Mit tegyél, ha úgy érzed, kezd a beszélgetés unalmassá válni? Mi van, ha fogalmad nincs, hogyan tovább?

Csupa olyan kérdés, amivel minden gyakorló coach szembesül előbb-utóbb. Tőlünk választ kapsz a legégetőbb kérdéseidre! Ha szeretnél elmélyülni a coaching művészetében, és igazi, mélyreható,változásokban támogatni a klienseidet, ha eszköztár bővítésre, szupervízióra, további gyakorlásra, insipációra van szükséged, itt a helyed!

ART COACHING

A kreatív, művészeti eszközökkel kísért coaching folyamat nem csak egy segítő beszélgetés, hanem egy igazi élmény. Az Art Coaching kimozdít az unásig ismert gondolatok, a szürke hétköznapok és szetreotípiák börtönéből: merőben új perspektívából enged rácsodálkozni egy-egy helyzetre. Ezeknek a technikáknak a jó időben történő, kreatív alkalmazása kitágítja a megoldásteret, a közös kaland elmélyíti a coach és a coachee kapcsolatát, és új dimenziókat nyit meg a coaching folyamatban. Megismerheted hogyan dolgozz a coaching folyamatban fotókkal, festményekkel, rajzokkal, montázsokkal, történetekkel, szövegekkel, írásokkal, filmanyagokkal, és metaforákkal is. De azt is, hogy eszközök nélkül hogyan tudsz az itt és mostban, igazi segítő jelenléttel dolgozni.

A kreatív, művészeti eszközökkel támogatott Art coaching módszertant az országban csak nálunk sajátíthatod el!

Következő 3 napos képzésünk:
2017.09.09.-10.-16., Budapest

A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot!

Hogyan használhatóak a kreatív, művészeti eszközök a coachingban?

Az Art Coachingban dolgozunk fotókkal, festményekkel, rajzokkal, montázsokkal, szövegekkel, történetekkel, írásokkal, filmanyagokkal és metaforákkal is. A kreatív eszközök segítségével gyorsabban megtaláljuk a fókuszt, a célokat nem csak megfogalmazzuk, de vizualizáljuk is, az akadályokat pedig szó szerint lebontjuk! Ezeknek a technikáknak a jó időben történő, kreatív alkalmazása kitágítja a megoldásteret, a közös kaland elmélyíti a coach és a coachee kapcsolatát, és új dimenziókat nyit meg a coaching folyamatban. A coaching folyamat a kreatív eszközök hatására élmény térré, kreatív tervező műhellyé alakul. A művészeti eszközök használhatóak az ülések alatt, a közös munkában, vagy adhatóak házi feladatként is.

Art coaching
Art coaching

Hogyan néz ki egy Art Coaching folyamat?

Minden folyamat más és más, és minden coaching modellben használhatunk kreatív eszközöket. Egy igazi Art Coaching folyamat valahogy így néz ki:
1. Megértjük a helyzetet, megkeresük a fókuszt - Kreatív technikákkal feltárjuk, mivel is küzd a regényhősünk, és mi is a feladat.
2. Álmodozunk, célokat tűzünk ki, víziókat gyártunk, altenatívákat keresünk - Megálmodjuk a fejezet hepiendjét, és illusztrációkat készítünk hozzá
3. Megkeressük az erősségeket, az erőforrásokat, az értékeket és a motivációt - A regényhőst igazi szuperhőssé változtatjuk, és megkeressük a segítőit
4. Akadályokat, kifogásokat kezelünk, korlátozó hiedelmeket leplezünk le - Nevet, arcot, karaktert adunk a félelmeknek, ellenségeknek, és hatástalanítjuk őket
5. Elkészítjük a kreatív megvalósítási tervet - Tollat ragadunk, és betűről, betűre megírjuk és megvalósítjuk a folytatást.
6. Lekerekítjük a közös történetet - Visszanézünk, nosztalgiázunk, levonjuk a tanulságokat, és várjuk a csattanót.

Képzési programunk:

A képzés alapvetően gyakorlatorientált. A képzés során a résztvevőknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy saját élményben tapasztalhassák meg a művészeti eszközök használatát és annak hatásait. A résztvevőket arra bíztatjuk, hogy már az első naptól fogva kezdjék el kialakítani a saját kreatív eszköztárukat és keressék meg azt a nyelvet, ami a legközelebb áll hozzájuk.

 • Saját élmény
 • Az art coaching rövid elmélete
 • A művészet gyógyító ereje
 • Szemléletmód, alapelvek, coach-coachee kapcsolat
 • Fotók, festmények, rajzok és montázs technikák
 • Szövegek és a kreatív írás technikák alkalmazási lehetőségei
 • Filmek, filmjelenetek
 • Történetek, narratívák
 • Intermodális eszközök (különböző irányok együttes alkalmazása)
 • Egyéb kreatív eszközök
 • A mű és a helyzet összekapcsolása: interpretálás és realizálás
 • Elakadások és ahhoz kapcsolható, tematizált eszközök
 • Art Coaching esettanulmányok
 • Gyakorlatok

ArtBook

ArtBook - Inspirációs munkafüzet

A résztvevőket a képzés során jegyzetekkel segítjük, illetve minden résztvevő ajándékba kap egy ArtBook-ot, ami egy induló eszköztárat tartalmaz, és inspirációs kézikönyvként működik. Egyszerű, sokrétűen alkalmazható kreatív és művészeti eszközöket, gyakorlatokat tartalmaz, és számos inspirácó, kérdés található benne, ami segít a saját eszköztár bővítésében, az ötletek gyűjtésében.

“Az ArtBook munkafüzet egy profi alkotás, egy igazi kincses láda! A kártyák között volt egy lap, amelyen egy ládika kinyílik és egy működő szív látható benne-ehhez tudnám hasonlítani…szeretetteli, áradó lélekcsomag! Értéke abban is megnyilvánul, hogy bárkit motiválhat a művészetekben való elmélyülésre, rendszerezésre, gondolkodásra vagy csak napi csipegetésre.” (Ildikó)

A szakirány célja

Az Art Coaching szakiránnyal az a célunk, hogy új színt vigyünk a coaching képzések palettájára, és lehetőséget adjunk a szakosodásra. Olyan kreatív szemléletmódot és alkalmazható művészeti eszközöket szeretnénk átadni, ami minden gyakorló szakembernek segíthet új alapokra helyezni a munkáját, bővíteni az eszköztárát. Az Art Coaching irányelveinek, szemléletének köszönhetően az így megnyílt tér gyakorlatilag végtelen, és a művészet számtalan módon és formában alkalmazhatóvá válik a coaching folyamatokban.

Kiknek ajánljuk?  

Olyan frissen végzett coachoknak, akik szeretnének kreatív eszközöket a kezükbe kapni, és magabiztosabban elindulni ezen az úton. Olyan már gyakorló szakembereknek, akik nyitottak a művészetre, a kreatív eszközökre és bővítenék a tudásukat, repertoárjukat.

Bemutatkozás: Sudár Györgyi

Sudár Györgyi
Művészetterapeuta, coach, tréner

Egész életemben két dolog mozgatott: az ember és a művészet. Szerencsés vagyok, olyan munkám van, ahol mindkét szenvedélyemmel együtt foglalkozhatok. Több mint 2000 óra coaching gyakorlattal rendelkezem, mintegy 250 ügyféllel dolgoztam az elmúlt négy évben, és több száz órát töltöttem el csoportvezetőként, trénerkét és oktatóként. Art Coachként és művészetterapeutaként az a célom, hogy felébresszem a mindenkiben ott szunnyadó kreativitást, hogy megmutassam mekkora erő rejlik egy verssorban, egy dalban, egy fényképben, és hogyan állítható ez az erő a fejlődés szolgálatába. Mert a művészet mindenkié!

www.sudartcoaching.com

Visszajelzés a résztvevőktől: 

"Olyan volt részt venni ezen kurzuson, mintha három napig non stop flow-ban úsztam volna. Sokkal többet kaptam, mint amire számítottam. Nemcsak a coaching eszköztáram bővült óriási mértékben kreatív lehetőségekkel, hanem izgalmas önismereti út is volt ez a képzés egy elhivatott tanárral és nyitott, kíváncsi csoporttársakkal. Jó volt ebben az inspiráló és elfogadó légkörben együtt alkotni, beszélgetni, tanulni. Györgyi hiteles és kifogyhatatlan művészeti és coaching tárház, akiből árad a hivatás és az emberek iránti alázat és elkötelezettség. Hatalmas élmény volt ez a három nap, több mint egy héttel később is a hatása alatt vagyok."(Szilvi)

 

"Manapság elmondhatjuk, hogy a művészet menő, a technológia által már a kezünkben hever a nap 24 órájában. Mindenki művészkedik a saját kedvenc nyelvén, nap, mint nap.  Hogy mindezt az önmagában szintén mindig művészien egyedi coaching folyamat keretében tegyük, igazán izgalmas ötlet. Még inkább emlékezetes élménnyé válik a  coaching párbeszéd és a cél eléréséhez újabb és újabb dimenziók  nyílnak ki.      A résztvevőket szakmailag és emberileg is gazdagító, a jövőben tovább inspiráló értékes eszközöket ismerhettünk meg, egy jól strukturált, széles palettát adó képzés keretében, profi szakember által hitelesen tolmácsolva." (Ibolya)

"Őszintén ajánlom ezt a képzést mindazoknak, akik új színfoltot szeretnének bevinni coaching gyakorlatukba. Akik eddig is használtak már különböző eszközöket az ülések során, akár rajz, montázs vagy bármi más formájában, azok biztosan megélték, hogy milyen más energiákat és felismeréseket nyer ezek által az ügyfél. Néhány dologgal már én is próbálkoztam, de a képzés után úgy érzem az eszközeim tárháza kibővült, a lehetőségek száma szinte korlátlanná vált. Kinyílt egy ajtó előttem, ahova éppen csak benéztem, de amit láttam nagyon tetszett." (Anett)

"Ez a három nap egy csodálatosan izgalmas utazás a művészetek birodalmába, ahol nemcsak gyönyörű irodalmi művekkel, képekkel és filmekkel találkozhattam, de önmagammal kapcsolatban is válaszokra találtam. A képzés oktatója Györgyi, személyiségével és sokrétű tudásával elvarázsolt minket egy olyan világba, ahova bár kimondatlanul, de szerintem nagyon sokan vágyunk. Mindenkinek ajánlom, hogy bátran lépjen be ezen a kapun!" (Lili)

 

Érdeklődöm a szakirány iránt!

Részletek

 • Időtartam: 30 óra (3 nap)

 • Létszám: max 10 fő

 • Díja: 90 000 Ft+Áfa/fő/3 nap

 • Részletes tematikáért írj nekünk az info@indygo-coaching.hu címre!

Érdeklődöm