Konfliktuskezelés, permegelőzés hatékonyan!

A konfliktusok életünk velejárói, amelyek olykor szükségesek. De milyen hatást gyakorolnak életünkre? Tudjuk-e őket kezelni? Tudjuk-e önmagunkat kezelni? És a véleménykülönbségeket? Számos családi, munkahelyi, társadalmi kapcsolat romlik meg a rossz kommunikáció miatt. Leggyakrabban akkor fordulunk segítségért, amikor már kialakult egy haragos, dühös helyzet, amelyben kellemetlenül érezzük magunkat. Egyre gyakrabban keresnek fel ilyenkor egy független, objektív, békéltető szakembert, egy mediátort, aki segít a kialakult helyzet kezelésében anélkül, hogy állást foglalna, a vitában érintett bármelyik fél meggyőződése mellett.

Milyen helyzetben javasolt a mediáció?

A mediáció gyors és költségkímélő módja a vitás helyzetek rendezésének, a perek elkerülésének. Segít általános vitarendezés, családi vagy párkapcsolati konfliktusok, válások esetén, iskolai konfliktusok esetén, igazságügyi vitákban, és vállalati konfliktusoknál is.

Mi történik a mediáció során?

A mediáció során a mediátor a két, egymással konfliktusban álló fél között közvetít. Miután mindkét érintett elmondta álláspontját, a mediátor kérdéseivel segíti a párbeszédet. A mediációs folyamat egy olyan nyugodt, békés környezetet feltételez, amely lehetőséget teremt a résztvevőknek az eredményes eszmecserére. A keretek betartatása a mediátor feladata. A mediáció lehetővé teszi a résztvevő felek számára, hogy az egymással való konfliktusukat hivatalos, mégis empatikus keretek között, békésen tudják elrendezni. A beszélgetés során elhangzottakat szigorú titoktartás övezi. A folyamat akkor mondható eredményesnek, ha a feleknek sikerül egy olyan megoldást találniuk, amellyel mindketten elégedetten állhatnak fel a mediációs ülés végén.

Mediáció szolgáltatás díja

25000 Ft/óra

  • Időpont egyeztetés: a megadott elérhetőségeken hétköznap 9:00-17:00 között lehetséges!

Jelentkezem